Френският Метц следи зорко един от лидерите на ЦСКА Тибо Вион. Неговият

...
Френският Метц следи зорко един от лидерите на ЦСКА Тибо Вион. Неговият
Коментари Харесай

Френски отбор следи ситуацията с лидер на ЦСКА

Френският Метц следи зорко един от водачите на ЦСКА Тибо Вион. Неговият контракт с " алените " изтича през лятото.

Вион е от голяма значимост за треньора Саша Илич, има 18 мача от началото на сезона, а още по-впечатляващото е, че той има 6 асистенции, като по този индикатор е номер 1 на " Българска войска ". Вион е индивидът, който извършва статичните положения в ЦСКА, написа " Мач Телеграф ".

Французинът е младеж на Метц, където сред 1985 и 1987 година игра Пламен Марков. Тибо Вион прекарва цели 9 години в школата на клуба. След това обаче отива в академията на Порто, като играе известно време за втория тим на португалския гранд. Прави дебюта си в мъжкия футбол точно за Метц през 2014 година, като остава на стадион " Сен Симфориен " до 2017 година Бил е отдаван чартърен в белгийския Серен.
 Тибо Вион към този момент тренира с ЦСКА
Тибо Вион към този момент тренира с ЦСКА

Очаква се през днешния ден това да стори и нападателят Дюкенс Назон

След 3 години в Ниор, Вион идва в ЦСКА през 2020 година Любопитното е, че международният първенец с Франция за юноши дълго време не можеше да откри своето място в състава на " алените ". Той пристигна като десен бек, само че през предишния сезон бе преквалифициран като вътрешен халф. От там играта му потръгна и Вион се трансформира в неизменима част от състава на ЦСКА.

Понастоящем Метц е на 8 място във френската Лига 2 на 7 точки от 2-рата позиция, която дава право на промоция в елита. Треньор е известният румънски експерт Ласло Бьолони.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР